دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«سفیدخوانی» به شبکه مستند رسید / روایت قصه مشروطه از زبان نوادگان رجل قاجار

مجموعه تلویزیونی «سفیدخوانی» تولید جدید شبکه مستند در ۲۵ قسمت قصه‌هایی تاریخی از عصر مشروطه را روایت می کند. 
کد خبر : 618233
مستند سفیدخوانی



به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا از روابط عمومی شبکه مستند، مجموعه «سفیدخوانی» به تهیه کنندگی و کارگردانی مهدی شامحمدی یک برنامه تلویزیونی است که در آن قصه‌هایی تاریخی از ابتدای دوران مشروطه تا انتهای دوران پهلوی اول از زبان فردی تاریخ‌پژوه به نام « دکتر رضا کسروی» خوانده می‌شود؛ این مجموعه از امشب (دوشنبه، ۱۰ آبان) ساعت ۱۹:۳۰ روی آنتن شبکه مستند می‌رود.
شامحمدی تازه‌ترین تولید تلویزیونی اش گفت: مجموعه «سفیدخوانی» یک برنامه تلویزیونی است که در آن قصه‌هایی تاریخی از ابتدای دوران مشروطه تا انتهای دوران پهلوی اول روایت می‌شود.


وی افزود: رضا کسروی، دکتر دامپزشکی است که در دانشگاه تدریس می‌کند اما در کنار این موضوع، مطالعات بسیار گسترده‌ای را در زمینه تاریخ دارد و تاکنون ۳ عنوان کتاب نیز در همین زمینه نوشته است. می‌توان گفت که او یکی از نوابغ کمتر شناخته شده در عرصه تاریخ‌پژوهی و جالب اینکه از نوادگان رجال دوران قاجاریه به است.


این مستندساز افزود: در این مجموعه، کاراکتر اصلی فیلم، قصه‌هایی از دل تاریخ مشروطه را از روی اسناد و کتاب‌هایی که در این زمینه نوشته شده است، می‌خواند. در حقیقت از زمان ناصرالدین شاه که زمزمه‌های مشروطه به گوش می‌رسد تا پایان حکومت پهلوی اول بخش‌هایی از تاریخ در قالب قصه و داستان خوانده می‌شود.


شامحمدی درباره منابع تاریخی که در این مجموعه بازخوانی شده است، گفت: روی چهار عنوان کتاب متمرکز شده‌ایم و داستان‌های تاریخی از روی آنها بازخوانی می‌شود؛ یکی از اینها «روزنامه خاطرات عین السلطنه» است که مجموعه‌ای ۱۲ جلدی است، دیگری کتاب «خاطرات و خطرات» نوشته مهدی قلی‌خان هدایت است و در نهایت ۲ عنوان کتاب تحلیلی دیگر نیز مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.


کارگردان «سفیدخوانی» درباره انتخاب نام این اثر گفت: وقتی کسی شروع به خواندن مطلبی می‌کند، چیزهایی در بین سطورهای آن وجود دارد که در متن دیده نمی‌شود، اما خواننده با توجه به درک و تحلیل خود آنها را می‌فهمد، به این کار سفیدخوانی می‌گویند. در این مجموعه نیز چنین است، چرا که رضا کسروی در بین سطور تاریخ برای مخاطبان سفیدخوانی می‌کند.


وی گفت: هر قسمت از «سفیدخوانی» ۲۵ دقیقه است که در استدیویی بسیار ساده همراه با عناصری برگرفته از روزنامه‌نگاری ضبط شده است. کسروی در ابتدای هر قسمت توضیحاتی درباره تاریخ پژوهی به مخاطبان می‌دهد. به نظرم این مجموعه برای علاقه‌مندان به تاریخ بسیار جذاب خواهد بود، چرا که در آن سراغ اسناد رفته‌ایم و با استفاده از استنادات بسیار قوی، هر رویداد تاریخی بیان می‌شود. این رویکرد باعث شده است که مخاطب به حرف‌های او اعتماد کند.


طراح و کارگردان: این مجموعه تلویزیونی مهدی شامحمدی است و از دیگر عوامل آن می توان به تدوین: فاطمه افضلی، گرافیست: جواد آقایی و مدیر فیلمبرداری: وحید کاظمی اشاره کرد.
مجموعه مستند «سفیدخوانی» روزهای دوشنبه ها و چهارشنبه ها ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند سیما پخش می‌شود و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۲:۳۰ خواهد بود.


انتهای پیام/۴۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب